Op 14 mei presenteerde de projectgroep Je Ogen Uitkijken tijdens een webinar de kwaliteiten van de toetsbekwame hbo-docent. De kwaliteiten kwamen tot stand door het herijken van de leeruitkomsten, die in 2013 geformuleerd werden door de Expertgroep BKE/SKE.

De herijking door de projectgroep heeft geleid tot de formulering van vier kwaliteiten van de toetsbekwame hbo-docent. Daarmee hebben hogescholen een handvat om binnen hun eigen context invulling te geven aan voortdurende toetsbekwaamheid. En bovendien aan de verankering van de aandacht daarvoor in de professionele kwaliteitscultuur. Maar liefst 87 medewerkers van 20 verschillende hogescholen ondersteunden de herijking met waardevolle suggesties en feedback.

Verantwoordingsdocument

De vier kwaliteiten staan beschreven in het verantwoordingsdocument. Daarin is bovendien te lezen hoe de herijking van de leeruitkomsten is uitgevoerd en waarom gekozen is voor het beschrijven van ‘kwaliteiten’. Ook worden de reikwijdte van de kwaliteiten en het verschil tussen BKE en SKE toegelicht.

Meer weten? Kijk de webinar hieronder terug of lees de antwoorden op meest gestelde vragen over de kwaliteiten.

Deel dit bericht

Recente berichten

Tags

Bijeenkomsten